De 6 kilometer wedstrijd wordt gehouden in de rivier de Lek over een afstand van 6000 meter.

De leeftijdsgrens voor deze wedstrijd is voor de dames 2008 en ouder en voor de heren 2007 en ouder. Men moet lid zijn van een bij de KNZB aangesloten zwemvereniging én men moet in het bezit zijn van een startvergunning. Ook is er een mogelijkheid voor triatlon leden om mee te doen (met z.g. atletenlicentie), alleen wel via de NTB een startvergunning aanvragen. Voor vragen over het aanvragen van startvergunning via de NTB verwijzen wij u door naar de NTB.

Na de inschrijving voor de wedstrijd krijgt u een mail van de organisatie waarin we u verzoeken de inschrijfkosten van € 20,- vooraf over te maken via het betaalverzoek. Nadat de betaling binnen is, krijgt u een reserveringsnummer (alléén voor de 6 km) en mag u deelnemen. Dit nummer graag op de wedstrijddag meenemen voor een snelle afhandeling.

De inschrijving sluit op de dinsdag voor de wedstrijd om 23:00 uur. Let op: het maximum aantal deelnemers is 180. Indien er meer inschrijvingen zijn zal er een reservelijst worden aangelegd op basis van binnenkomst inschrijving. 
Indien u heeft ingeschreven maar u kunt helaas toch niet deelnemen, meld u dan tijdig af i.v.m. het oproepen van eventuele deelnemers die op de reservelijst staan.


Het programma voor de wedstrijdzwemmers van de 6000 meter is als volgt samengesteld:

 

•     Zwemmers en coaches kunnen zich op de wedstrijddag tussen 09:00 en 10:45 uur melden in de nabijheid van de pont bij het startpunt in Beusichem. Hier is beperkte parkeergelegenheid voor auto’s. Na aanmelding met uw reserveringsnummer ontvangt u de wedstrijdtas.

Aanmeldingen ná 11:00 uur worden niet meer geaccepteerd!

•     Briefing om 11:00 uur door de scheidsrechters en organisatie in de nabijheid van de pont bij het startpunt in Beusichem.

•     Einde briefing om 11:30 uur, daarna gelegenheid om u om te kleden en voorbereiding zwemtocht. Kleding gaat in plastic zakken voorzien van label en reserveringsnummer, die dan naar het gebouw van Triton Scouting worden gebracht, nabij de finish in Culemborg.

•     Om 12:00 uur is de start van de zwemtocht vanaf de pont van Beusichem. Bij meer dan 130 deelnemers is er een gescheiden start voor heren en dames. Eerst de heren en direct daarna (binnen een paar minuten) de dames.

•     Tussen 12:45 en 13:30 uur is meestal de aankomst in de haven van Culemborg.

•     Bij aankomst in de haven van Culemborg afmelden bij de jury en vervolgens loopt u naar het clubgebouw van Triton Scouting, waar de mogelijkheid is om -warm- te douchen en om te kleden.

•     Ongeveer 16:15 uur prijsuitreiking nabij de Jachthaven.


Vanaf 15:30 uur staat op de dijk nabij de Jachthaven een taxibusje om u weer terug te brengen naar Beusichem (opgeven bij de inschrijving als u daarvan gebruik wilt maken).

klik hier voor de route