De twee kilometer wedstrijden worden gehouden in de rivier de Lek, van de Redichemse Waarden (de Afgraving) naar de haven van Culemborg, over een afstand van 2000 meter. Deze wedstrijd wordt gesplitst in een 2000 meter vrije slag junioren meisjes en jongens en een 2000 meter vrije slag dames/heren all in. De jeugdwedstrijd is onder andere bedoeld om de jeugd te laten wennen aan het zwemmen in een rivier met scheepvaart. Ook is er een mogelijkheid voor triatlon leden om mee te doen ( met z.g. atletenlicentie ), men moet wel via de NTB een startvergunning aanvragen. Voor vragen over het aanvragen van startvergunning via de NTB verwijzen wij u door naar de NTB.

De leeftijdsgrens voor de 2 kilometer vrije slagwedstrijd all in is voor de dames 2004 en ouder en voor de heren 2003 en ouder. Voor de 2 kilometer vrije slag junioren is de leeftijdgrens bij  jongens 2004 t/m 2007; voor de meisjes is de leeftijdsgrens 2005 t/m 2008. Na de inschrijving voor de wedstrijd krijg u een mail van de organisatie waarin we u verzoeken de inschrijfkosten ad. € 11,00 vooraf over te maken via het betaalverzoek. Na ontvangst krijgt u  een bevestiging van deelname en mag u deelnemen. De sluitingsdatum van inschrijven is 7 juli 2020 voor 23:00 uur.
Indien u heeft ingeschreven maar u kunt niet meer deelnemen meld u tijdig af i.v.m. eventuele deelnemers op de reservelijst. Tot 31 mei bekijkt de organisatie de ernst van de afmelding voor eventuele terugstorting. Vanaf 1 juni is dat  niet mogelijk meer.

Het programma voor de wedstrijdzwemmers van de 2000 meter is als volgt samengesteld:

•    Zwemmers en coaches kunnen zich 12 juli 2020 tussen 12.45 en 14.00 uur melden bij de Afgraving, klik hier voor routebeschrijving,  halverwege de dijk tussen Beusichem en Culemborg.  Parkeergelegenheid op de Afgraving is zeer beperkt!

•    Inlichtingen, administratie en uitreiking wedstrijdtas tussen 12.45 uur en 14.00 uur bij de inschrijftafel, tevens bekendmaking van het deelnemersnummer.

•    Er is gelegenheid om je om te kleden en zich voor te bereiden op de zwemwedstrijd. Kleding gaat in plastic zakken voorzien van label en nummer, die dan naar het gebouw van Triton Scouting worden gebracht, nabij de finish.

•    14.20 / 14.40 uur start van de 2000 meter wedstrijden.

•     Vanaf 15.00 uur aankomst in de haven van Culemborg.

•     Bij aankomst in de haven van Culemborg afmelden bij de jury en dan gaat u via de bekende straat  naar het clubgebouw van Triton Scouting gaan, waar de mogelijkheid is om te douchen en om te kleden.

•    16.15 prijsuitreiking.

 

Voor vragen kunt u gebruik maken van onze contactpagina en voor inschrijven kunt u gebruik van onze inschrijfpagina.

Daarnaast kunt u ook terecht bij het secretariaat van de zwemwedstrijd Beusichem - Culemborg, voor adres klik hier